بوستان آبوآتش یکی از بوستانهای متفاوت شهر تهران با مساحتی گسترده و امکانات تفریحی مختلف همچون فانوس دریایی، مراسم نقاله خوانی، فضای بازی با آب همهروزه میزان بسیاری از گردشگران از تهران و شهرهای دیگر کشور است. برای آشنایی بیشتر با این پارک زیبا با حیطه همراه باشید.

پارک آبوآتش یا بوستان حضرت ابراهیم یکی از پارکهای شهر تهران با مساحتی گسترده و امکانات تفریحی مختلف میباشد که در خیابان آفریقا واقع است. بوستان آبوآتش همهروزه میزبان بسیاری از گردشگران از تهران و شهرهای دیگر کشور است. بوستانی سرسبز با معماری متفاوت و چشمنواز، دارای مساحتی بالغ بر ۲۴۰۰۰ مترمربع که در تاریخ ۱۳۸۸/۰۴/۱۶ افتتاح شده است. پارک آبوآتش شامل قسمتهایی مانند پل ابریشم، لانه کبوتر، کالسکهرانی، فانوس دریایی، آبنما، برج آتش، آلاچیق و محیط سبز است. آمفیتئاتر آبوآتش نیز واقع در این پارک، ظرفیت ۷۵۰ نفری دارد. برج فانوس دریایی پارک، استوانهای است سفید اما نهچندان بلند با ۱۲ متر ارتفاع که میتوان از راهپلههای مارپیچ آن بالا رفت و منظرههای پارک را تماشا کرد، با بالا رفتن از برج ارتفاع زیادی نخواهید داشت اما نمای ۳۶۰ درجهای منطقه زیر نگاه شماست.


ستونهای آتش بوستان آبوآتش
از سمت بزرگراه حقانی یا خیابان دیدار جنوبی که به پارک برسید به برجهای آتش برمیخورید. به چمنزارها و درختان زیبا که از بین آنها مشعلهای آتش قد کشیدهاند. هوا که رو به تاریکی میرود، مشعلها جان میگیرند کمکم میغرند و هر نیم ساعت یکبار ناگهان آتش از دهانههای آن ۴ برج شعله میکشد. شعلههایی ۱۰ متری با حرارتی زیاد. تقابلی تماشایی میان فوارههای آب و شعلههای آتش. آتشهایی که از این برجها بیرون میآید با هیجان بسیاری همراه است و این مراسم هر شب بعد از نماز مغرب و عشا اجرا میشود. احتمالاً اینجاست که به حکمت نامگذاری این پارک به نام بوستان حضرت ابراهیم (ع) پی میبرید.

فوارههای آب
بیشتر شبیه فیلم هاست. فیلمهای ژانر وحشت که ناگهان زمین ترک میخورد و آب با فشار به آسمان پرت میشود. بهطرف مردمی که روی آن راه میروند و زهرهترک شدهاند! اینجا اما از ترس خبری نیست. همهچیز در هیجان خلاصه میشود. در لذت بردن از یک آببازی بیترس!
جایی حوالی ستونهای تنومندی فلزی که زبانههای آتش از آنها شعله میکشد، سوراخهایی در زمین هست که احتمالاً بچههایی را مشغول خیره شدن به آنها میبینید. آنها منتظر هستند که موعد مقرر برسد و ناگهان آب با شدت از زمین به بالا پرتاب شود.
.jpg)
آمفیتئاتر بوستان آبوآتش
آمفیتئاتر آبوآتش که در گلستان حضرت ابراهیم واقع است، یک پوشش غشایی ۷۰۰ مترمربعی است که روی به گرادیانی ۷۵۰ نفری دارد. در آمفیتئاتر آبوآتش ترکیب سازه و معماری، اساس طرح را تشکیل میدهد. جایگاه بتنی تماشاچیان خود بهعنوان فونداسیون سازههای خرپایی پشتی عمل میکند. پارچه با اتصالات مفصلی از پشت به این خرپاهای فلزی بهصورت قله و دره و از جلو به خرپای کابلی که به دو ستون جلویی منتهی میشود متصل است. هرکدام از این دو ستون نیز از پشت با ۴ کابل کشیده میشود. در لبههای پارچه و همچنین زیر و روی آن کابلهایی تعبیهشده است که نیروی پیشتنیدگی را در پارچه ایجاد میکند و آن را پایدار میسازد. از دیگر طرحهای مربوط به بوستان آبوآتش و همچنین اراضی عباسآباد میتوان به پل طبیعت و پل ابریشم ۲ اشاره کرد.

لذت سرخوردن در زیپ لاین
آموزش راپل و حرکت با یک طناب و قرقره در پارک آبوآتش هم جایی حوالی برج فانوس در نظر گرفتهشده تا هیجان معلق ماندن میان زمین و هوا را تجربه کنید، یک نمونه در ابعاد بسیار کوچک و ارتفاع کم که شما را سرگرم و هیجانزده میکند، «تیرول» یکی از وسوسهانگیزترین تفریحات موجود در پارک است، روی تپهای بلند میروید و با یک دستگیره که با قرقره به طنابی بلند وصل شده، آویزان میشوید و سر میخورید به سمت پایین بهطرف تپه دوم که از اولی کوتاهتر است. شرط استفاده از این راپل، داشتن قدی کمتر از ۲ متر و وزنی پایینتر از ۱۲۰ کیلوگرم است. آنهایی هم که از ارتفاع میترسند یا ناراحتی قلبی دارند اجازه استفاده از تیرول را ندارند.

یورتمه برو!
جایی بین چادر نمایش و راپل، میتوانید تهران قدیم را تجربه کنید. تجربه لذتبخش درشکه سواری را. اسبها شما را دور پارک چرخ میدهند و برمیگردانند به نقطه اول، جایی در ضلع جنوب شرقی پارک که آنها و کالسکههایشان را نگه میدارند. ظرفیت هرکدام از این کالسکهها ۱۸۰ کیلوگرم است؛ بهاندازه دو نفر و یک کودک زیر ۱۰ سال. اسبهای اینجا هم کوچک هستند. اسبچههای خزری که شما را از ایستگاه کالسکه در پارک آبوآتش تا پل ابریشم و بوستان بنادر میبرند. مسیری سنگفرش شده که از کنار آلاچیقها، لانه کبوتر و برج فانوس میگذرد.
در ابتدای همین مسیر، جایی نزدیک ایستگاه درشکه جایی هم برای آموزش اسبسواری تدارک دیدهشده. برای سوارشدن اسبهای اصیل ایرانی، ترکمن و عرب که قد بلند و بالا و کشیده دارند و مدام شیهه میکشند و بر زمین سم میکوبند. مانژ کوچک بوستان آبوآتش، شما را در قلب پایتخت، اسبسوار میکند، تجربهای که در هیچ پارک دیگری به دست نمیآید.

اسکوتر برقی
وسیلهای نسبتاً عجیب که روی دوچرخ و یک محور تعادلی حرکت میکند و میتوانید با آن بهراحتی در گوشه و کنار پارک گشت بزنید. البته اگر قد کسی که میخواهد از آن استفاده کند به ۱۳۵ سانتیمتر و سن او به ۱۵ سال رسیده باشد.
استفاده از آن خیلی راحت است. قبل از شروع حرکت هم جناب متصدی روشنتان میکند که با چه دستگاهی طرف هستید و قلقهای حرکت با آن را به شما آموزش میدهد. برای سوارشدن فقط کافی است که با تقسیم کردن وزن، تعادلتان را روی آن حفظ کنید چون دوچرخ این دستگاه در طول آن قرار نگرفته. خودران ها رقیب درشکههایی هستند که در پارک چرخ میزنند. تقابل سنت و مدرنیته. مثل اسم پارک!

پیست اسکیت
اگه دنبال یه پیست اسکیت خوب برای بازی کردن میگردین، پیست بوستان آب و آتش بهترین گزینهاست. اینجا تنها پیست مدرن و استاندارد در ایرانه که باعث جذب افراد زیادی شده. شما میتونین از مربیان حرفهای این پیست هم برای آموزش دیدن کمک بگیرین تا لذت و هیجان این بازیرو تجربه کنین. پیست اسکیت آب و آتش همه روزه از ساعت ۱۱ تا ۲۳ در اختیار آقایان و بانوان ورزشکار قرار داده میشود. علاوه بر اسکیت ، این پیست مناسب دوچرخه نمایشی و اسکیت برد هم هست.


آب پرتقال روی عرشه
معماری پارک آبوآتش حسابی چشمنواز است. طراحیهایی که وقتی در چشم شما میافتند، نمیگذارند بهسادگی از آنها بگذرید. حتی برای کافیشاپ آنهم یک سازه زیبا طراحیشده. یک کشتی که میتوانید روی آن انواع و اقسام نوشیدنیها و دمنوشها را میل کنید. علاوه بر این کشتی که در انتهای پارک قرارگرفته، دو بوفه دیگر هم در کنار زمین اسبسواری و نزدیک پل طبیعت وجود دارد که انواع خوردنیها و خوراکیها در آنها پیدا میشود.
نقاله خوانی در بوستان
بوستان آبوآتش همچنین شامل پل ابریشم، لانه کبوتر، کالسکهرانی، فانوس دریایی، آبنما، برج آتش، آلاچیق و محیط سبز است و در بعضی شبها نیز نقال در مقابل آمفیتئاتر میایستد و به پردهخوانی مشغول میشود و داستان حضرت ابراهیم را توضیح میدهد. این نقالی در ۷ پرده که دورتادور پارک قرارگرفته است.
این بوستان دارای آلاچیقهای متعدد برای استراحت میباشد. این آلاچیقها دارای دو نوع با میز و صندلی و یک نوع ویژه پهن کردن زیرانداز میباشد و در این آلاچیقها از مناظر زیبای تپههای عباسآباد میتوان لذت برد.
این پارک دارای ۲ در ورودی نیز هست که یکی از اتوبان شهید حقانی و دیگری از کوچه کنار بوستان؛ در ضلع غربی آن که دالانی با سقفی چوبی است و در تابستان با گل و گیاه پوشیده میشود و بسیار زیبا و دلنشین است.
-1419159488.jpg)
خواهرخوانده بوستان طالقانی
در مورد این بوستان میتوان گفت که درواقع خواهرخوانده بوستان طالقانی میباشد، چون این دو بوستان در دو طرف اتوبان مدرس و در کنار هم در اتوبان حقانی قرارگرفته است.


پل ابریشم
پل ابریشم تهران به بلندی نزدیک به ۲۰۰ متر پیوند میان بوستان بنادر و بوستان بنادر در ضلع شمال و جنوب بزرگراه همت در تپههای عباسآباد تهران را هموار میسازد. بر پایه طرح جامع زمینهای عباسآباد ساخت هفت پل برای دسترسی شهروندان به امکانات اراضی عباسآباد و کاربریهای فرهنگی و تفریحی آن پیشبینیشده است. این هفت پل به گذر و آمدوشد رهگذران پیاده، دوچرخه و کالسکه اختصاص خواهد داشت و با برخورداری از طراحی و ویژگیهای فنی و مهندسی یگانه در کنار معماری منحصربهفرد، فضاهای جای گرفته در این زمینها نمای چشمنوازی را در قلب تهران پدید خواهد آورد. پلهای ابریشم و پل طبیعت بخشی از این طرح هستند که عملیات اجرایی مجموعه پلهای ابریشم به پایان رسیده و پل طبیعت نیز در تاریخ ۲۰ مهر ۱۳۹۳ به بهرهبرداری رسید.
.jpg)
پل طبیعت
ابعاد اراضی عباسآباد خیلی بزرگتر از خیالات و تصورات شما است. اگر دلتان خواست کمی از پارک بیرون بزنید و به همسایه کناریاش، به پارک طالقانی سر بزنید، باید از پل آبوآتش بگذرید. پلی ۲۹۶ متری که بین پارک طالقانی و میدان ورودی پارک آبوآتش قرارگرفته و علاوه بر اتصال فضاهای فرهنگی و طبیعی اراضی عباسآباد راه را برای عبور عابران پیاده و دوچرخهسواران از میدان ونک تا ایستگاه مترو میرداماد و روی دره مدرس آسان میکند. پل طبیعت یک پل سهطبقه پیادهرو و غیر خودرویی است که در عباسآباد تهران قرار دارد. این پل که از نمادهای شهر تهران است. از عرض بزرگراه مدرس میگذرد و بوستانهای طالقانی در شرق و آبوآتش در غرب را به هم متصل میکند. معماران و طراحان این پل خانم لیلا عراقیان، آقای علیرضا بهزادی و شرکت سازه های پارچه ای دیبا میباشند. این پل به گفته مدیرعامل سازنده آن نماد جدیدی برای شهر تهران است.



تاریخچه پل طبیعت
کار مطالعاتی پل طبیعت در سال ۱۳۸۸ شروع شد. پل طبیعت زیر نظر شرکت نوسازی عباسآباد ساختهشده است. این پل در ۲۰ مهر سال ۱۳۹۳ افتتاح شد.



طراحی پل طبیعت
در سال ۱۳۸۸ خورشیدی فراخوانی از سوی شرکت نوسازی عباسآباد در رسانهها منتشر شد و طراحی این پل در قالب یک مسابقه انجام و عملیات اجرایی آن از اواخر ۶ ماه دوم سال ۱۳۸۹ آغاز گردید. پیش از اینکه مسابقه طراحی پل طبیعت برگزار شود، مهندسان شرکت نوسازی عباسآباد پژوهشهای اولیهای را در خصوص ویژگیهای این پل انجام دادند. کارشناسان این شرکت چند مورد مهم را در طراحی این پل مدنظر قراردادند که اولین اولویت توجه به مسائل محیطزیست در طراحی این پل بود. با توجه به اینکه پل طبیعت در نقطهای واقعشده است که تمامی شاهراههای پایتخت مانند بزرگراه مدرس، همت، حقانی و رسالت از بالای این پل بهخوبی دید دارد، محل جانمایی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. در طراحی این پل از معماری پلهای ایرانی مانند پل خواجو الهام گرفتهشده و یک سازه با طراحی ارگانیک و شبیه به درخت و کاملاً سازگار با محیطزیست و طبیعت است که نمونه مشابه آن در پارکهای ملی و طبیعی کشورهای فرانسه، کانادا، هلند، بلژیک، مالزی و استرالیا ساختهشده است. فرم درختی ستونها و انتخاب نام «طبیعت» برای پل، هر دو تأکیدی است بر پیوستگی دو فضای سبز (دوطبیعت) توسط پل.
این پل توسط خانم لیلا عراقیان، آقای علیرضا بهزادی و شرکت سازه های پارچه ای دیبا برای شرکت در مسابقه ی طراحی پل طبیعت در سال ۱۳۸۹ طراحی شد و این طرح در سال ۱۳۸۸ به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد. پل طبیعت در سال ۱۳۹۳ خورشیدی افتتاح گردید.




امکانات پل طبیعت
در طول پل فضاهایی با عملکردهای فرهنگی، تفریحی و گردشگری تدارک دیدهشده که بهعنوانمثال میتوان به کافیشاپ، رستوران، کافه گالری و همچنین فضای سبز کارشده در پل اشاره کرد که در کنار انحنای بدنه مناظر زیبایی را به دست میدهد. پل طبیعت ۳ طبقه دارد، طبقه اول ۱۴۵۰، طبقه دوم ۲۸۷۰ و طبقه سوم ۵۷۱ مترمربع است. همچنین قرار است در طبقه سوم انواع فضاهای تفریحی از نمایشگاه و کافیشاپ گرفته تا گالری و رستورانهای متنوع بهعنوان یک مقصد گردشگری جذاب ایجاد گردد. پیشبینی فضاهای مکث روی پل و طراحی مبلمان شهری مناسب و هماهنگ با ویژگیهای این سازه از نکاتی است که در طراحی این پل مدنظر بوده است.




سازندگان پل طبیعت
پل طبیعت بخشی از پروژه ساخت ۷ پل عابر پیاده در اراضی عباسآباد، شامل پلهای ابریشم است و در آیندهای نهچندان دور میتوان از آن بهعنوان یکی از نقاط برجسته تهران یادکرد. این پل توسط شرکت سازههای پارچهای دیبا طراحیشده است که نظارت برساخت آن نیز بر عهده همین شرکت بوده است. گروه تخصصی شهید رجایی نیز بهعنوان سازنده تخصصی پل، سازنده این نماد زیبای شهر است.

در حال بارگذاری
نظرات کاربران